RoosdomTijhuis Toggle menu
whatsapp-image-2023-05-10-at-080643

Roosdom Tijhuis en gemeente werken samen bij woningbouw in Marslanden

10 mei 2023
 
 
Nieuws
 
 

Partijen maken afspraken over woningbouw

Veel betaalbare woningen in Marslanden II

Er komen 870 nieuwe woningen in het nieuwste deel van Marslanden II. Dat spreken Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de gemeente Hardenberg af. De partijen zetten deze week hun handtekening onder samenwerkingsafspraken. In de volgende fasen van Marslanden II komen veel betaalbare woningen. Ook is er plek voor sociale huurwoningen en enkele tiny houses.

Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en BPD werken al jarenlang samen met de gemeente Hardenberg bij woningbouw in de Hardenbergse wijk Marslanden II. In de afgelopen jaren zijn in het eerste deel van Marslanden II bijna 350 woningen gebouwd. De woningbouw in het eerste deel van Havezate Es gaat binnenkort van start. Nagenoeg alle kavels in fase 1 zijn verkocht of in optie.

Er komen 870 nieuwe woningen in Marslanden II

Er is nog steeds veel vraag naar woningen. Daarom zorgen de partijen de komende tien jaar voor de bouw van nog eens 870 nieuwe woningen in Marslanden II. De nieuwe woningen komen in de deelgebieden Ydenhoogte, Leehoogte en De Velden. De bestemmingsplannen voor woningbouw in deze gebieden zijn in april vastgesteld door de gemeenteraad.

Als eerste wordt gebouwd in Ydenhoogte. Dit gebied ligt aan de oostkant van de bestaande woningbouw in Marslanden II, tussen deelgebied De Cirkel en de Eugenboersdijk. Daarna ontwikkelen de partijen de andere deelgebieden.

Veel betaalbare woningen voor jongeren en starters

De partijen spreken af dat in dit tweede deel van Marslanden II meer dan 500 betaalbare woningen komen. Woonwethouder Martijn Breukelman: “Door sneller en meer nieuwe woningen te bouwen geven we antwoord op de krappe woningmarkt. We willen zorgen voor passende en betaalbare woningen. Vooral om jongeren de gelegenheid te bieden te starten op de woningmarkt. Daarom bouwen we in Marslanden rijwoningen, beneden-/bovenwoningen. Er is ook plek voor tiny houses. Vechtdal Wonen bouwt minimaal 120 sociale huurwoningen.” Een deel van de nieuwe woningen wordt door Roosdom Tijhuis projectmatig gebouwd. Er komen ook vrije kavels beschikbaar.

Directeur Martin Companje van Roosdom Tijhuis onderschrijft de woorden van de wethouder: “We hebben goed gekeken naar de huidige woningmarkt. En het soort woningen daarop afgestemd. We kijken er naar uit om in goede samenwerking met alle partijen te zorgen voor passende en betaalbare woningen.”

De samenwerkings- en ontwikkelovereenkomst is ondertekend

Maandag 8 mei zetten de partijen hun handtekening onder de samenwerkings- en ontwikkelafspraken. Joost Mulder tekende namens BPD. Martin Companje zette zijn handtekening namens Roosdom Tijhuis en bij volmacht ook voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Woonwethouder Martijn Breukelman ondertekende de afspraken namens de gemeente Hardenberg.

Bekijk meer nieuwsberichten