Toggle menu
19461-vv-dordrecht-luchtfotoinpassing-v02

Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos tekenen overeenkomst voor nieuwe woonwijk Dordts Buiten met gemeente Dordrecht

 
 
Nieuws
 
 

Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos tekenen overeenkomst voor nieuwe woonwijk Dordts Buiten met gemeente Dordrecht.

· 400 koopwoningen in groene, duurzame woonwijk Amstelwijck

· Belangrijke bijdrage aan de Dordtse bouwopgave van 10.000 woningen tot 2030

· Naar verwachting vanaf begin 2022 in verkoop

Dordrecht, 12 maart 2021 – Ontwikkelende bouwers Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis tekenden eerder vandaag een koop- en ontwikkelovereenkomst met gemeente Dordrecht voor de bouw van de nieuwe, groene en duurzame woonwijk Dordts Buiten in Amstelwijck in Dordrecht. Dordts Buiten is een deelgebied binnen de groene en waterrijke wijk Amstelwijck tussen het historische centrum van Dordrecht en Nationaal Park de Biesbosch. In Amstelwijck komen in totaal 800 woningen. Daarmee levert deze wijk een belangrijke bijdrage aan de Dordtse bouwopgave van 10.000 woningen tot 2030.

De overeenkomst omvat de bouw van circa 400 duurzame koopwoningen variërend van eengezins-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. Ook wordt rekening gehouden met de mogelijkheid voor seniorenwoningen en een aantal vrije bouwkavels voor de verkoop. De woningen komen naar verwachting vanaf begin 2022 gefaseerd in de verkoop.

Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis leggen op dit moment de laatste hand aan de uitontwikkeling van het stedebouwkundig plan en het landschapsontwerp van de nieuwe woonwijk. Het wordt een prachtige, eigentijdse groene wijk waar alleenwonenden, stellen en gezinnen prachtig in het groen kunnen wonen en kinderen fijn op kunnen groeien. Wethouder Maarten Burggraaf van gemeente Dordrecht: "Ik kijk nu al uit naar de oplevering van Dordts Buiten. We zetten hier een nieuwbouwwijk neer met behoud van al bestaand volwassen groen. Ik ben er trots op dat we in deze wijk ook vooruit kijken en klimaatadaptief bouwen en dat we met de bouw van deze wijk ook het leefklimaat voor bestaande bewoners  in Dordtse Hout verbeteren dankzij de geluidsschermen." De vandaag getekende overeenkomst en het onherroepelijke bestemmingsplan markeren een belangrijke mijlpaal in de bouw van deze wijk waarmee nu snel gestart kan worden.

Duurzaam & groen

De nieuwe woonwijk Dordts Buiten (www.dordts-buiten.nl) in Amstelwijck in Dordrecht biedt toekomstige bewoners eigentijds en duurzaam wonen in een polderlandschap. Het bestaande volwassen groen en de aanwezige biodiversiteit zijn het vertrekpunt voor de inrichting van de wijk. De buitenruimten zoals parken, tuinen, straten en pleinen worden ontworpen als uitnodigende verblijfplekken die een gezonde, groene leefomgeving versterken. De woningen in de ruim opgezette wijk worden met een hoge duurzaamheidsambitie gerealiseerd.

Bekijk de video:

Bekijk meer nieuwsberichten