RoosdomTijhuis Toggle menu
1713527558675

Start bouwhandeling Dordrecht

19 april 2024
 
 
Nieuws

Start bouwhandeling Dordrecht

 
 

Samen met de kopers een feestelijke starthandeling voor de bouw eerste woningen in Amstelwijck Midden, Dordrecht

Starthandeling

Wethouder Maarten Burggraaf was aanwezig om de eerste kopers welkom te heten. De kopers van Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos kregen daarna de gelegenheid om naar het bouwterrein te lopen waar per ontwikkelaar een starthandeling plaats vond. Bij Roosdom Tijhuis kon een koper de eerste vloerplaat van zijn eigen woning leggen. En de kopers van Plegt-Vos konden met een grattifibus een mooie boodschap plaatsen op de eigen fundering.

Kernwaarden

Duurzaamheid, natuurinclusiviteit en groen wonen staan centraal. Groen in de zin van natuur, ruimte en het behoud van bestaande bomen. Zo zijn er onlangs een aantal volwassen bomen verplaatst die op locaties stonden waar bouwwerkzaamheden gepland zijn. De wijk krijgt een parkachtige uitstraling, maar liefst 40% van het totale plangebied wordt groen. Maar ook groen op het gebied van energie. Iedere woning wekt straks zijn eigen energie op en tevens komt er een mobiliteitshub met elektrische deelauto’s en e-bikes. Met recht Dordts Buiten dus, zoals Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis hun nieuwbouwplannen hebben genoemd.

Nieuw aanbod

De wijk is volop in ontwikkeling. Zo zijn Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos op donderdag 18 april in verkoop gegaan met 7 vrije kavels voor de bouw van een vrijstaande woning. In deelgebied “Op de Eilanden” kun je jouw eigen droomhuis ontwerpen en bouwen. De kavels variëren in grootte vanaf 300 m² tot 406 m².

Tevens start Roosdom Tijhuis op dinsdag 6 juni met de verkoop van 9 woningen in plan Dordts Buiten fase 2B. Het plan omvat 6 toekomstgerichte woningen (Meidoorn) en 3 eengezinswoningen (Hazelaar) welke in een eerste fase al succesvol is verkocht.

Bekijk meer nieuwsberichten