Toggle menu
hoprank-4

De Hoprank, Peize

Home / Referenties / De Hoprank
 
 

Een fijn thuis, aangepast aan individuele woonwensen in een prettige woonomgeving, dat is wat Roosdom Tijhuis nastreeft. Wij kijken terug op een geslaagde bouw van het nieuwbouwproject van Interzorg de Hoprank in Peize!

In 2020 werd de bouwovereenkomst voor de nieuwbouw De Hoprank ondertekend. Kort daarna werd gestart met de sloop van het eerste gedeelte. De start van de nieuwbouw viel samen met de eerste lockdown vanwege het coronavirus. Gelukkig heeft de bouw niet veel hinder ondervonden van alle maatregelen en is de bouw volgens planning én veilig verlopen. Gert Jan Janssen, projectleider van Roosdom Tijhuis, werkte dagelijks op de bouwplaats en staat deze dag te glimmen van trots: ‘We hebben met alle partijen zo goed en fijn samengewerkt. Dat zie je echt terug, het resultaat mag er zijn!”  Op dindsdag 30 maart 2021 werd de eerste fase van de nieuwbouw van Interzorg de Hoprank in Peize opgeleverd. 


Na 2,5 jaar bouwen is het zover: de nieuwe locatie van De Hoprank in Peize is gereed. Remco Mestebeld, Projectleider van bouwbedrijf RoosdomTijhuis, overhandigde de sleutel aan Marcel Kemfers, Manager Huisvesting van Interzorg. Deze nagelnieuwe zorglocatie is een duurzaam gebouw met 64 eenpersoons appartementen en gemeenschappelijke ruimten waar het fijn is om elkaar te ontmoeten. De inrichting en ondersteuning door zorgprofessionals sluiten aan bij de belevingswereld van ouderen. In het nieuwste gedeelte bevinden zich 43 appartementen die met name geschikt zijn voor mensen met (beginnende) dementie. 

GEEN STRESS
Dat de nieuwbouw zo vlot en zonder stress voor bewoners en zorgpersoneel is verlopen, is volgens Kemfers te danken aan het multidisciplinaire team. “Dat Roosdom Tijhuis als ontwikkelaar, architect én bouwer in alle fasen meedenkt, zorgt voor stabiliteit en geeft financiële en planningstechnische garanties.” Als voorbeelden noemt hij de stressloze oplevering van fase 1 en het financiële risico dat Roosdom Tijhuis vanaf het voorlopig ontwerp op zich heeft genomen. “Typisch zie je richting de opleveringsdatum dat het werk op de bouwlocatie een kookpunt bereikt, met alle hens aan dek om het snel af te krijgen. 

BOUWVOORZORG®
Jansen is daar trots op. “Wij zijn niet alleen aannemer”, benadrukt hij, “want dat impliceert dat wij alleen de capaciteit van het bouwen ter beschikking stellen. We kunnen goed stenen stapelen, maar de koppies zitten er ook. Wij bieden de gehele interactie van ontwikkelen, architectuur en bouwen. Dat heb je nodig zéker bij zorggebouwen, waar je behalve met woonwensen ook rekening moet houden met een stuk bedrijfsvoering in het kader van de zorg.” Niet voor niets heeft Roosdom Tijhuis een afdeling Architectuur in huis. “We betrekken onze drie architecten bij ruim 90% van onze projecten. Dat geeft slagkracht, zorgt voor kortere lijnen in de bouwfase en dus voor een kortere bouwtijd. Je haalt de techniek al eerder naar voren, en de architect blijft nog wat langer betrokken in het proces. Doordat we intern en met eigen architecten ontwikkelen, kunnen we vanaf het voorlopig ontwerp het financiële risico overnemen.” TOEKOMST Wat er nu staat, is het eerste, veelbelovende deel van een duurzaam gebouw waarin zorg-medewerkers optimaal cliënten kunnen ondersteunen. Het gebouw is gasloos, zonnepanelen wekken stroom op en zowel de bouwdelen van fase 1 als fase 2  zijn zo goed als onderhoudsvrij, met uitzondering van een grote blikvanger… het rieten dak. “Riet is misschien niet onderhoudsvrij, maar we zitten natuurlijk wel midden in een Drents dorp”, antwoordt Kemfers met een brede lach.

Aangenaam kennis te maken

 
 
20220323-gert-jan-ten-brinke-7218-x-hr

Meer weten over projectontwikkeling door Roosdom Tijhuis?

Ik sta u graag te woord, dit zijn mijn contactgegevens:

De heer G.J. (Gert-Jan) ten Brinke
Adjunct directeur Planontwikkeling bij Roosdom Tijhuis
0548 – 518024

slider-bouw
Roosdom Tijhuis is betrouwbaar, solvabel en transparant
We stellen ons graag aan u voor. Bedrijfsprofiel

Bekijk meer referenties