RoosdomTijhuis Toggle menu
20220913-5276-lr

Heren aan de Haven, Hellevoetsluis

 
 
Start bouw 2020
Opgeleverd juli 2021
11 woningen
Home / Referenties / Heren aan de Haven
 
 

Wonen binnen de vestingmuren op een unieke plek 

Ligging

Hellevoetsluis is een plaats en gemeente op Voorne Putten. Dit dubbeleiland bestaat uit het gebied tussen Het Haringvliet, het Spui, de Oude Maas en het Brielse Meer. Met 2000 ligplaatsen verdeeld over 6 havens behoort Hellevoetsluis tot de belangrijkste watersportcentra in Nederland. De ligging aan het Haringvliet maakt de plaats uniek en door een tal van historische gebouwen is Hellevoetsluis uitgeroepen tot rijksbeschermd stadsgezicht.

Architectuur 

Bouwen binnen de vestingsmuren van de haven in Hellevoetsluis was een echte uitdaging. De uitgesproken architectuur is geënt op de oude haven maar er is zeker niet geprobeerd dit na te maken. Een eigentijdse invulling van wonen in een haven met het bouwen van nu. Een juiste moderne inslag met een knipoog naar het verleden. De woningen staan met de voeten aan de kade en zijn vrij toegankelijk voor publiek en wandelaars. Een goede regie tussen openbaar en privé waar zowel de bewoner als de bezoeker zich prettig bij kan voelen met ruimte voor ontmoeting. De uitstraling van deze pakhuizen met verschillende kappen en gevels maakt een divers beeld maar houdt de regie. Zo ontstaat een ensemble van geschakelde woningen die als geheel op zichzelf kunnen functioneren in haar bestaande omgeving en niet als vreemde eend in de bijt gezien wordt. Open en uitnodigend gekeerd naar het openbare gebied, maar zeker ook ruimte voor privacy door het “haven” stoepje net iets hoger te leggen dan de kade ontstaat er een bijna onzichtbare grens.

Woningaanbod  

Heren aan de Haven zijn 11 geschakelde eengezinswoningen ieder met een eigen identiteit. Alle woningen zijn split-level wat betekent dat de ruimtes lekker licht zijn en optimaal in elkaar overvloeien. Binnen de verschillende woningen valt ook echt iets te kiezen. Het gevelbeeld is divers en er kon door de kopers gekozen worden tussen een woning met 3 of 4 bouwlagen. Het uiteindelijke beeld mag er zijn. Een prachtig front binnen de vestingmuren van de haven. 

✔ Wonen in de haven

✔ 11 woningen ieder met een eigen identiteit

✔ Fraaie architectuur met een mee ontworpen kade

✔ Wonen binnen de vestingmuren op een unieke plek in Hellevoetsluis 

Aangenaam kennis te maken

 
 
20220323-gert-jan-ten-brinke-7218-x-hr

Meer weten over projectontwikkeling door Roosdom Tijhuis?

Ik sta u graag te woord, dit zijn mijn contactgegevens:

De heer G.J. (Gert-Jan) ten Brinke
Adjunct directeur Planontwikkeling bij Roosdom Tijhuis
g.j.tenbrinke@roosdomtijhuis.nl
0548 – 518024

slider-bouw
Roosdom Tijhuis is betrouwbaar, solvabel en transparant
We stellen ons graag aan u voor. Bedrijfsprofiel

Bekijk meer referenties