Toggle menu
20210520-3780-lr

Heren van Oegstgeest, Oegstgeest

 
 
start bouw maart 2019
opgeleverd april 2020
46 woningen
Home / Referenties / Heren van Oegstgeest
 
 

Statige woningen in Oegstgeest

Ligging 

Oegstgeest aan de Rijn ligt tussen Leiden en de Noordzeekust. Zowel de A44 als de N206 bereik je snel, waardoor je zo in Leiden, Katwijk aan Zee en Den Haag bent. Daarnaast ligt het sfeervolle centrum van Oegstgeest op fiets- en loopafstand. De nieuwbouwwijk ligt tussen rivier de Oude Rijn en de A44 ten zuiden van de Rijnzichtweg. Wat veel mensen niet weten, is dat je vanuit Oegstgeest aan de Rijn in een kwartier naar hartje Leiden fietst. Woon je aan het water en heb je een bootje? Dan kun je vanuit je eigen tuin de levendige stad invaren. Oegstgeest aan de Rijn heeft een eigen park. Nieuwbouwwijk de Heren van Oegstgeest is gelegen direct naar dit park. 

Architectuur en kernwaarden

Het ontwerp met een knipoog naar het verleden is van de hand van architect Martijn Ebberink van Roosdom Tijhuis. 'De stijlvolle architectuur grijpt terug naar de stijl rond de periode van 1900. Heren van Oegstgeest refereert naar de woningen rond het Wilhelminapark in Oegstgeest. Kenmerken uit die periode zijn overgenomen en worden gecombineerd met de moderne bouwaspecten van nu. Dat laatste zie je terug in comfort en energiezuinigheid.' Alle woningen zijn energieneutraal (op gebouwniveau). 

 Opvallend is de horizontale belijning en het onderscheid in woningen. Ieder huis is anders door een gevarieerde dakopbouw en het verschillende gebruik van erkers, balkons en uitbouwen. Het ontwerp is door de juiste verhoudingen toch in balans en straalt eenheid uit. Zelfs de erfafscheiding met een stalen sierhek heef allure. De klassieke metselwerk details maken het geheel af en sluiten zo naadloos aan bij de “Oegstgeestseschool”.

Woningaanbod

Heren van Oegstgeest is een kleinschalige woonbuurt in een waterrijke en gemoedelijke omgeving. Roosdom Tijhuis bouwde en ontwikkelde in totaal 46 woningen. De riante kavels waarvan tevens meerdere woningen zijn gelegen aan het vaarwater met steiger en aanlegplaats maakten deze wijk geliefd om te wonen. 


✔ Energieneutraal wonen (op gebouwniveau)

✔ Stijlvolle architectuur met rijke detaillering

✔ Wonen in een groene- en waterrijke omgeving

✔ Geliefde kleinschalige woonbuurt in Oegstgeest


Bekijk de 360° tour

Aangenaam kennis te maken

 
 
wouter-van-drie-1

Meer weten over projectontwikkeling door Roosdom Tijhuis?

Ik sta u graag te woord, dit zijn mijn contactgegevens:

De heer W. (Wouter) van Drie
Hoofd gebiedsontwikkeling bij Roosdom Tijhuis
w.vandrie@roosdomtijhuis.nl
0548 – 518024

slider-bouw
Roosdom Tijhuis is betrouwbaar, solvabel en transparant
We stellen ons graag aan u voor. Bedrijfsprofiel

Bekijk meer referenties