Toggle menu
20170717-2772-lr

Mooi Irene, Alphen aan den Rijn

Home / Referenties / Mooi Irene
 
 

Appartementencomplex Mooi Irene

Topos Architecten maakte het ontwerp van het appartementencomplex Mooi Irene in Alphen aan den Rijn, een onderdeel van een stedenbouwkundig plan dat ons bureau ook heeft getekend. Dit plan voorziet in de nieuwe huisvesting van de Samen op Weg school en het appartementen[1]complex op de plaats van het oude schoolgebouw.

Passend in de omgeving

Het complex bestaat uit 67 eigentijdse appartementen, waarvan 21 koopappartementen en 46 huurappartementen in de vrije sector. Alle hebben ze ruime balkons en efficiënte plattegronden. Het ontwerp sluit aan bij het stedenbouwkundig beeld van de Prinses Irenelaan, dat wordt bepaald door rechte bouwblokken op één lijn. Het appartementencomplex bestaat daarom uit twee rechte bouwblokken die alleen op de begane grond met elkaar verbonden zijn. Boven de parkeergarage heeft het blok aan de Prinses Irenelaan vier woonverdiepingen en aan de Prinses Beatrixlaan drie. Een in het oog springend stedenbouwkundig accent vormen de twee extra woonverdiepingen die de hoek van het complex markeren.

Architectonisch accent

Het hoogteaccent hebben we architectonisch uitgewerkt door het als een ‘toren’ duidelijk herken[1]baar vorm te geven in het gevelbeeld. De rode steen die wordt gebruikt in die toren komt terug in de ‘plint’ van het gebouw, die wordt gevormd door de parkeergarage en de bergingen. De plint en de toren vormen zo een samenhangend geheel. De overige appartementen zijn uitgevoerd in een zwarte gevelsteen die contrasteert met de rode steen

Het appartementencomplex is in 2015 opgeleverd.

Aangenaam kennis te maken

 
 
profiel-gert-jan-ten-brinke

Meer weten over projectontwikkeling door Roosdom Tijhuis?

Ik sta u graag te woord, dit zijn mijn contactgegevens:

De heer G.J. (Gert-Jan) ten Brinke
Adjunct directeur Planontwikkeling bij Roosdom Tijhuis
g.j.tenbrinke@roosdomtijhuis.nl
0548 – 518024

slider-bouw
Roosdom Tijhuis is betrouwbaar, solvabel en transparant
We stellen ons graag aan u voor. Bedrijfsprofiel

Bekijk meer referenties