RoosdomTijhuis Toggle menu
20230526-8281-lr

Nieuw Apeldoorn, Apeldoorn

 
 
start bouw november 2019
oplevering derde kwartaal 2020
38 woningen
Home / Referenties / Nieuw Apeldoorn
 
 

Nieuw Apeldoorn

Ligging

De nieuwbouwwijk Zuidbroek ligt aan de noordoostzijde van Apeldoorn aan de voet van de Veluwe in het overgangsgebied naar de IJssel. Zuidbroek is in de afgelopen jaren een bijzondere wijk geworden voor wonen en werken. Thema’s zoals water, landschap en groen zijn goed zichtbaar in de gewilde nieuwbouwwijk. Zuidbroek is opgedeeld in vijf deelgebieden, plan Nieuw Apeldoorn is gelegen in deelgebied Het Rooster. Het plan is ruim opgezet en bevindt zich aan de rand van park Zuidbroek. 

Architectuur 

Qua architectuur is in dit plan gekozen voor een landelijke stijl, een mooie knipoog naar het verleden van dit gebied. Extra aandacht gaat uit naar de groene openbare ruimte in de vorm van groene wadi's, (biodiverse) schanskorven en groene erfafscheidingen tussen privé terrein en openbaar gebied. De woningen in lintbebouwing hebben een landelijke uitstraling en zijn qua karakter ingepast in de omgeving. Er is sprake van differentiatie, daardoor ontstaat een veelzijdig en gevarieerd beeld in de bestaande structuur. Een prettige woonomgeving waar jong en oud kan wonen in een landelijke sfeer. 

Woningaanbod  

Het woningaanbod is zeer divers en bestaat uit eengezinswoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Het doel was een ontwikkeling waar jong en oud wil wonen. De eengezinswoningen werden aangeboden met gemaximaliseerde v.o.n. prijzen en tevens was er aanbod met een slaap- en badkamer op de begane grond. Jong en oud voelt zich thuis in deze prettige wijk. In plan Nieuw Apeldoorn heeft Roosdom Tijhuis 38 woningen, waarvan 14 beleggershuurwoningen gebouwd. Het deelplan kent een hoog ambitie- en kwaliteitsniveau, waardoor Nieuw Apeldoorn gerust een pareltje genoemd mag worden.

✔ Wonen in een groene omgeving waarbij duurzaamheid centraal staat

✔ Energieneutraal wonen (op gebouw niveau) 

✔ 38 woningen voor brede doelgroep van starterswoningen tot toekomstgerichte woningen (slaap- en badkamer op de begane grond)

✔ Fraaie architectuur in een landelijke stijl met een knipoog naar het verleden

✔ De parel van Zuidbroek waar jong en oud graag woont! 

Bekijk de 360° tour

Aangenaam kennis te maken

 
 
20220323-gert-jan-ten-brinke-7218-x-hr

Meer weten over projectontwikkeling door Roosdom Tijhuis?

Ik sta u graag te woord, dit zijn mijn contactgegevens:

De heer G.J. (Gert-Jan) ten Brinke
Adjunct directeur Planontwikkeling bij Roosdom Tijhuis
g.j.tenbrinke@roosdomtijhuis.nl
0548 – 518024

slider-bouw
Roosdom Tijhuis is betrouwbaar, solvabel en transparant
We stellen ons graag aan u voor. Bedrijfsprofiel

Bekijk meer referenties