RoosdomTijhuis Toggle menu
20230619-2931-lr

Reitdiep, Groningen

 
 
Start bouw 2020
Opgeleverd medio 2022
75 woningen
Home / Referenties / Reitdiep
 
 

Nieuwbouw Reitdiep in Groningen

Ligging 

Plan Reitdiep ligt aan de noordwestzijde van de stad Groningen, vlakbij de Zernike campus. Reitdiep heeft een stedelijk karakter en ligt tegelijkertijd in een landelijke en waterrijke omgeving. De wijk bestaat uit gezellige buurtjes waar volop ruimte is voor de kinderen om te spelen. De nodige voorzieningen liggen op loopafstand en met de fiets of met de bus ben je zo in het altijd gezellige centrum. De Grote Markt ligt op ruim een kwartier fietsen van Reitdiep. Dat maakt Reitdiep nou zo bijzonder; stedelijke voorzieningen op korte afstand en de rust en ruimte van het Groningse platteland naast de deur.

Architectuur en kernwaarden

 Roosdom Tijhuis heeft in meerdere fases totaal 75 woningen ontwikkeld en gebouwd. De stedelijke rand van Reitdiep wordt mede gevormd door de 28 woningen aan de rand van dit plan. Er werd gevraagd om een stevige robuuste stedelijke beëindiging die herkenbaar zou zijn vanaf een grote afstand. In het plan Reitdiep staat naast het maken van een architectonische kwaliteitsrand aan de rand van de wijk, ook zeker duurzaamheid, biodiversiteit en het ontwerpen voor een brede doelgroep centraal. Als duurzaamheidsambitie is er in dit plan voor gekozen om alle woningen energieneutraal te bouwen. Daarnaast zijn alle horizontale daken met sedum beplanting uitgevoerd. Het integreren van een helofytenfilter in de openbare ruimte zorgt ervoor dat het afvalwater gezuiverd wordt tot een kwaliteit die onschadelijk is voor het milieu. Om dit filterproces soepel te laten verlopen zijn in de woningen een voedselvergruizer en vacuümtoilet geïnstalleerd. Deze weloverwogen keuzes zijn in nauw overleg met de gemeente Groningen besloten om samen te zorgen voor een duurzame woonomgeving.

Woningaanbod

 Het plan bestaat uit zowel geschakelde eengezinswoningen als twee-onder-een-kapwoningen in diverse groottes. Uitgangspunt van de ontwikkeling was de wens om te zorgen voor woningen met verschillende verkoopprijzen. Daardoor is er bijvoorbeeld binnen 1 rij variatie aangebracht in de beukmaten. Het uiteindelijke beeld voldoet aan alle architectonische wensen en sprak qua betaalbaarheid een brede groep aan. In Reitdiep zijn er naast woningen voor starters ook toekomstgerichte woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond ontwikkeld. Het resultaat; een wijk waar jong en oud elkaar ontmoet in een prettige woonomgeving. 

✔ Duurzaam wonen met oog voor biodiversiteit 

✔ Divers aanbod voor starters en tevens de mogelijkheid voor toekomstgericht wonen met een slaap- en badkamer op de begane grond 

✔ Architectonische oplossingen voor het ontwerpen van de stedelijke rand van het plangebied

✔ Een wijk waar jong en oud elkaar ontmoet in een prettige woonomgeving

Bekijk de 360° tour

Aangenaam kennis te maken

 
 
20220323-gert-jan-ten-brinke-7218-x-lr

Meer weten over projectontwikkeling door Roosdom Tijhuis?

Ik sta u graag te woord, dit zijn mijn contactgegevens:

De heer G.J. (Gert-Jan) ten Brinke
Adjunct directeur Planontwikkeling bij Roosdom Tijhuis
g.j.tenbrinke@roosdomtijhuis.nl
0548 – 518024

slider-bouw
Roosdom Tijhuis is betrouwbaar, solvabel en transparant
We stellen ons graag aan u voor. Bedrijfsprofiel

Bekijk meer referenties