RoosdomTijhuis Toggle menu

Steenwijk Zuidoost, STEENWIJK

 
 
200-250 woningen
Start verkoop: 4e kwartaal 2025
Steenwijk Zuidoost
Home / Aanbod / STEENWIJK / Steenwijk Zuidoost
 
 

Nieuwbouw in Steenwijk

In samenwerking met Stichting Woonconcept ontwikkelt Roosdom Tijhuis in Steenwijk Zuidoost tussen de 200 en 250 woningen in diverse types en prijscategorieën. Naar verwachting start de verkoop van de eerste woningen in het vierde kwartaal van 2025.

Momenteel werken wij aan een masterplan voor Steenwijk Zuidoost en zullen we daarna een stedenbouwkundig plan voor deelgebied Betap/Crilux opstellen. Het plangebied ligt tussen de wijk de Gagels, de Meppelerweg en Kornputkwartier. Het plan bestaat uit een groen raamwerk met verschillende woonbuurten. Het project biedt woningaanbod voor gezinnen, starters, senioren, maar ook woningen voor kleinere huishoudens (1-2 personen) in verschillende prijscategorieën:

  • Sociale huurwoningen (door Woonconcept)
  • Middeldure koop- en huurwoningen
  • Vrije sector koopwoningen

Informatiebijeenkomst

Op 4 oktober 2023 is er samen met de gemeente Steenwijkerland en Stichting Woonconcept een informatiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze avond zijn de aanwezigen geïnformeerd over hoe het verdere proces eruitziet. Een proces dat vertraging heeft opgelopen, omdat op het terrein PFAS is aangetroffen. Voordat hier woningen op gebouwd kunnen worden, zal hier eerst een goede oplossing voor gevonden moeten worden. Roosdom Tijhuis en Stichting Woonconcept zijn daarover in overleg met onder andere de provincie Overijssel en de Omgevingsdienst.

Ga voor de presentaties (ontwikkeling Steenwijk Zuidoost en beeldkwaliteitsplan Betap Crilux) naar de gemeentelijke webpagina Steenwijk Zuidoost.

Steun voor sanering

De gemeente Steenwijkerland krijgt vanuit de regeling Woningbouwimpuls 1,3 miljoen steun voor sanering woningbouwgrond Steenwijk Zuidoost. Dit is goed nieuws. Hiermee kan de grond klaargemaakt worden voor de bouw van de gewenste 240 woningen. Intussen is ook het concept bestemmingsplan gepubliceerd. Het doel is om eind 2024 het bestemmingsplan te laten vaststellen door de gemeenteraad.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief. Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming, zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze op dit moment nog niet voorhanden is.

Locatie van dit project

slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Zoek naar een project

Kaartweergave