Toggle menu
shutterstock_130285502-header.jpg

Kloosterakker, ASSEN

 
 
20 woningen
Start verkoop Q4 2022
Energieneutraal wonen
Home / Aanbod / ASSEN / Kloosterakker
 
 
Het plangebied De Woningen Duurzaamheid Financiering Contact

Fijn wonen in plan Kloosterakker in Assen

De woonwijk Kloosterveen wordt uitgebreid met deelgebied Kloosterakker. De buurt Kloosterakker biedt ruimte aan ongeveer 500 woningen. Het gebied ligt in de wijk Kloosterveen ten westen van Kloosterhage en Kloosterkade en tussen de Domeinweg en de Hoofdvaartsweg. De inrichting van Kloosterakker krijgt als thema 'akkers'. De akkers lopen van oost naar west en worden met steensoorten in verschillende kleuren bebouwd, alsof er graan, mais, kool en aardappels zijn verbouwd. In Kloosterakker is veel aandacht voor duurzaamheid. Zowel op het gebied van energie, klimaat, water, biodiversiteit als mobiliteit.

Aan de rand van Kloosterveen liggen verschillende sportvelden. Kloosterveen ligt aan de noordwestkant van de stad en is via een mooie fietsroute langs De Drentsche Hoofdvaart en De Vaart verbonden met het centrum van gemeente Assen. Ook met het openbaar vervoer is de wijk goed bereikbaar. Met de bus bent u in tien minuten in het centrum van Assen of in ongeveer drie kwartier in Groningen. Assen heeft een gezellig centrum met een uitgebreid winkel- en horeca-aanbod. En ook op cultureel gebied heeft gemeente Assen met De Nieuwe Kolk (een cultureel centrum met onder meer een theater, bibliotheek en bioscoop), het Drents Museum en verschillende evenementen, waaronder het TT Festival, veel te bieden. Daarnaast heeft gemeente Assen een groot aanbod van (sport)verenigingen en (middelbare) scholen en een recent vernieuwd bus- en treinstation. Kortom, Assen heeft alle voorzieningen die u mag verwachten van een provinciehoofdstad. En direct buiten de stad vindt u het prachtige Drentse landschap. Het groene karakter is tot aan het centrum zicht- en voelbaar in de vorm van het Amelterbos en het Asserbos, een van de oudste bossen in Nederland. Direct aan de oostkant van de stad ligt het Nationaal Park en Landschap de Drentsche Aa. En aan de westkant, vlak bij Kloosterveen, liggen het natuurgebied Fochteloërveen, het recreatiegebied Baggelhuizen en het Arboretum Assen.

In dit filmpje van de gemeente Assen krijgt u een indruk van de nieuwe wijk.


 
 

Locatie van dit project

Verkoop en informatie

Lamberink Javastraat 10-18
9401 KZ Assen
0592-338410 Website E-mail
Oosting Makelaars Groningerstraat 7
9401 BG Assen
0592 - 310 144 Website E-mail
slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Projecten in de buurt

Zoek naar een project

Kaartweergave