Toggle menu
dagvandebouwslider

Dag van de bouw 2019 in Kampen groot succes

 
 
Nieuws
 
 

Op 15 juni vond de 14e editie van de Dag van de Bouw plaats. Op circa 140 bouwlocaties in Nederland konden belangstellenden een kijkje nemen. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, opende de dag. Dit deed hij samen met Michèle Blom, Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat bij de Rotterdamsebaan in Den Haag. 

Verhagen sprak: ‘Publiek is voor onze sector belangrijk. Bezoekers zijn niet alleen de toekomstige gebruikers van alle gebouwen en infrastructuur die we maken. Maar ze zijn mogelijk ook nieuwe collega’s. Juist op deze dag grijpen wij de kans om te laten zien waarom werken in de bouw zo leuk is. Hopelijk hebben we velen geïnspireerd om voor een opleiding in de bouw te kiezen of om via een zij-instroomtraject de loopbaan in de bouw, infra of techniek te vervolgen,’ aldus Maxime Verhagen.

 
 

Plan Stationskwartier te Kampen

Roosdom Tijhuis opende dit jaar de hekken van haar bouwplaats in Kampen. In totaal worden hier in deze fase 87 woningen gerealiseerd, waarvan 23 koop- en 64 huurwoningen. Het zijn eengezinswoningen in diverse groottes en prijsklassen. Het betreft een gezamenlijke ontwikkeling van BPD Ontwikkeling B.V. en Roosdom Tijhuis.

Er was in Kampen van alles te ontdekken voor de allerkleinsten, zo kregen ze bij de ingang een quiz met vragen die beantwoord konden worden door goed op de bouw rond te kijken. Daarnaast konden ze onder begeleiding leren metselen, timmeren en graafwerkzaamheden uitvoeren op een minikraan.  In de verschillende opengestelde woningen werden bezoekers door onder andere de architect, de projectleider en de planontwikkelaar van het project geïnformeerd over het ontwerp-, ontwikkel- en bouwproces van Roosdom Tijhuis. Daarnaast konden zij met een kopersbegeleider een virtuele wandeling maken door één van de woningen. Tussendoor kon men een verfrissend drankje halen in de tent of genieten van heerlijke poffertjes van de foodtruck. 

Aan het einde van de dag stond de teller op 300 bezoekers, een geslaagde dag!

Bekijk meer nieuwsberichten