Toggle menu
stolwijkslider

Officiële start nieuwbouw 14 nul-op-de-meter huurwoningen in Stolwijk

 
 
Nieuws
 
 

Donderdagochtend 5 juli, gaven wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard en Harro Janssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groen Wonen Vlist aan Roosdom Tijhuis het startsein voor de nieuwbouw van 14 nul-op-de-meter sociale huurwoningen in Stolwijk. 

De woningen worden in opdracht van woningbouwvereniging Groen Wonen Vlist gebouwd. De 14 duurzame woningen worden gerealiseerd in een gasloze nul-op-de-meter uitvoering. Dit wil zeggen dat er door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen het netto energiegebruik tot nul wordt gereduceerd. De woningen zullen tegen een aantrekkelijke huurprijs, van rond €600,- per maand, worden verhuurd. De woningen worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd. 

De officiële start vond plaats onder toeziend oog van een groep genodigden en belangstellenden. Wethouder De Wit heeft samen met de heer Janssen vakkundig een vloerplaat van een beganegrondvloer gelegd. De wethouder feliciteerde Groen Wonen Vlist met het feit dat dit het eerste bouwproject binnen de Krimpenerwaard is waarbij gasloos wordt gebouwd. 

Het werk wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Roosdom Tijhuis.


Bekijk meer nieuwsberichten