RoosdomTijhuis Toggle menu
vogelvluchtperspectief.jpg

De Held III, GRONINGEN

 
 
Circa 1.850 woningen
Fase: in ontwikkeling
Groen en duurzaam
Home / Aanbod / GRONINGEN / De Held III
 
 

Moderne gezinswijk De Held III gaat er komen

Goed nieuws uit Groningen. De gemeente Groningen en de Groninger Projecten CV (GPCV) hebben het akkoord op hoofdlijnen voor De Held III ondertekend. Het akkoord op hoofdlijnen volgt op jarenlange gesprekken over de ontwikkeling van het nieuwe woongebied aan de noordwestelijke rand van de stad.

Plangebied

Het plangebied, tussen Gravenburg en De Held, bestaat uit drie delen: noord, centrum en zuid. Het plan is om hier 1.850 woningen te realiseren, waarvan er per jaar 150 tot 200 gebouwd moeten worden. Uitganspunt is het bouwen in evenwicht met natuur en ecologie. Met een herkenbare wierdenstructuur vormt de geschiedenis van het gebied als wierdenlandschap de basis voor het plan. In deze structuur liggen woonbuurten, de wierden, verhoogd in het landschap en krijgen nagenoeg alle woningen een adres aan het groen.

Het centrale gebied vormt de logische plek voor een voorzieningencentrum. Onderdeel van het plan is ook een nieuw wijkpark tussen de bestaande school bij Gravenburg en een nieuw sportpark aan de noordoostzijde van het plangebied, tussen het Reitdiepsplein en de volkstuinen. Een hoofdontsluitingsroute, een ov-verbinding en een fijnmazig netwerk van fiets- en voetpaden maken het gebied uitermate toegankelijk.

Wonen voor iedereen

De Held III wordt een moderne en duurzame gezinswijk, met een uitgesproken groen karakter en een brede differentiatie aan (betaalbare) woningen. Met als ambitie een gevarieerde woonwijk met veel groen, water en ruimte voor wijkfuncties. En in opzet gericht op de fietser, voetganger en het openbaar vervoer. Ook biedt de wijk volop kansen voor doorstromers uit omliggende wijken. Het woningbouwprogramma is divers:

  • 30% sociale woningbouw (circa 555 eenheden)
  • 20% betaalbare woningbouw (circa 370 eenheden)
  • 50% vrije sector (circa 925 eenheden)

Planning

Naar verwachting worden in 2027 of 2028 de eerste van in totaal 1.850 woningen gerealiseerd. Met dit aantal draagt de nieuwe wijk stevig bij aan de Groningse woningambitie en -behoefte.

Wat we het liefste doen bij Roosdom Tijhuis is woonomgevingen realiseren waar onze klanten gelukkig wonen, niet voor even maar voor héél lang!

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming. Zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze op dit moment nog niet voorhanden is.

Locatie van dit project

slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Zoek naar een project

Kaartweergave