Toggle menu
20200518-5540-lr

Aan het Spoor, Houten

Home / Referenties / Aan het Spoor
 
 

Appartementencomplex aan Het Spoor in Houten

Het is een markant gebouw. Appartementencomplex aan Het Spoor in Houten heeft een bijzondere uitstraling door het gebruik van verschillende gevelmaterialen. Medewerkers van zorginstelling Reinaerde en de bewoners zijn erg blij met het nieuwe onderkomen. ‘Het is een mooi en praktisch pand. We zijn er flink op vooruit gegaan. Dat geldt zowel voor de bewoners als het personeel’, zeggen begeleider Joyce Vink en Thomas Rouw, projectleider huisvesting van Reinaerde.

Het Spoor in Houten is een mijlpaal voor Reinaerde. Het ambitieuze plan betekent een grote verbetering. Het duurzame complex beschikt over 37 zorgappartementen en werd in opdracht van Woningcorporatie Viveste gebouwd door Roosdom Tijhuis. De nieuwbouw kon in april 2020 in gebruik worden genomen. Het project verliep volgens planning en naar grote tevredenheid. Het pand is volledig gasloos, voorzien van hoog rendementsglas (HR++) en op gebouwniveau energieneutraal. Dat wil zeggen met een EPC van 0. Er zijn 142 zonnepanelen toegepast en er wordt gebruik gemaakt van een collectief bronsysteem met individuele bodemwarmtepompen. ‘We hebben bewust gekozen voor duurzaamheid. Vooral omdat we het heel belangrijk vinden om het milieu zo min mogelijk te belasten’, vertelt de projectleider huisvesting. 

Viveste

Viveste is eigenaar van Het Spoor in Houten. De woningcorporatie verhuurt het complex aan Reinaerde. Volgens projectleider Peter van Dongen van Viveste is het hele traject voorspoedig verlopen. ‘Alle betrokkenen verdienen een pluim. Dan praat ik over de driehoek Reinaerde, Roosdom Tijhuis en Viveste. Van ontwikkeling tot oplevering is er constructief gewerkt. Er werd rekening gehouden met elkaars belangen. Daardoor is het geworden zoals iedereen voor ogen had.” Esthetisch is het een mooi gebouw met een goede kwaliteit van materialen en afwerking, zegt de projectleider. ‘Daarnaast gaat het om een duurzaam pand waarbij het kunnen koelen een extra luxe is.’ Van Dongen spreekt van een prima samenwerking met Roosdom Tijhuis. ‘De medewerkers zijn erg open, servicegericht en flexibel. Tijdens de werkzaamheden konden er nog zaken worden aangepast. Dat resulteerde in praktische oplossingen. We zijn heel tevreden.’

Aangenaam kennis te maken

 
 
20220323-gert-jan-ten-brinke-7218-x-lr

Meer weten over projectontwikkeling door Roosdom Tijhuis?

Ik sta u graag te woord, dit zijn mijn contactgegevens:

De heer G.J. (Gert-Jan) ten Brinke
Adjunct directeur Planontwikkeling bij Roosdom Tijhuis
g.j.tenbrinke@roosdomtijhuis.nl
0548 – 518024

slider-bouw
Roosdom Tijhuis is betrouwbaar, solvabel en transparant
We stellen ons graag aan u voor. Bedrijfsprofiel

Bekijk meer referenties