RoosdomTijhuis Toggle menu

De Kuilen IV, BRUCHTERVELD

 
 
Circa 30 woningen
Fase: in ontwikkeling
Super duurzaam
Home / Aanbod / BRUCHTERVELD / De Kuilen IV
 
 

De hoogste tijd voor groei in Bruchterveld

Goed nieuws in Bruchterveld. In Bruchterveld wordt hard gewerkt aan het nieuwbouwplan De Kuilen IV. Het stedenbouwkundig plan en bijbehorend BKP (beeldkwaliteitsplan) zijn ondertussen in goede samenspraak tussen de gemeente Hardenberg en Roosdom Tijhuis vastgesteld.

Plangebied

Bruchterveld is een landelijk gelegen dorp met ongeveer 1.200 inwoners. Het dorp ligt ten oosten van het Overijssels kanaal (Kanaal Almelo-De Haandrik) en tussen de buurtschappen Hoogenweg en Kloosterhaar. Het is omgeven door prachtige natuurlandschappen. Het plangebied bevindt zich aan de noordzijde van Bruchterveld en is zowel in eigendom van (deels) de gemeente Hardenberg en (deels) Roosdom Tijhuis. Het gebied kenmerkt zich door 'openheid' en een langgerekte nood-zuid gerichte verkaveling: rechtlijnig en open. Het woongebied wordt hierdoor op een natuurlijke wijze in het landschap opgenomen. In dit plangebied is plek voor 40 tot 45 nieuwe vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en eengezinswoningen.

De projectlocatie grenst zowel aan de recent ontwikkelde woningbouw als aan het open cultuurlandschap. In de nieuwe ontwikkeling wordt de structuur van de naastgelegen woonwijk doorgezet. Deze komt overeen met de afwateringstructuur van het aangelegen cultuurlandschap. Rechte lijnen zorgen voor zicht op het landschap en buitengebied. Zowel bij de positionering van bomen als parkeerplaatsen wordt rekening gehouden dat dit zicht zo min mogelijk belemmerd wordt. De voorzijde van een deel van de woningen zal naar de bestaande bouw gericht zijn. Hierdoor worden prettige straten gerealiseerd. Bij een ander deel van het plan zal de voorzijde gericht zijn op het buitengebied. Hierdoor wordt het cultuurlandschap maximaal ervaren.

Planning

Het stedenbouwkundig plan voorziet in circa 39 woningen, waarvan de gemeente circa 9 woningen zal realiseren en Roosdom Tijhuis circa 30. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, maakt de gemeente het woongebied bouwrijp. Naar verwachting start de verkoop van de eerste kavels en woningen begin 2025. Zie onderstaande planning:

 PERIODE  FASE
 3e kwartaal 2025  Vaststelling bestemmingsplan door gemeenteraad
 Na goedkeuring bestemmingsplan  Woongebied bouwrijp maken
 1e helft 2025  Start verkoop

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming en de verkoop, zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze op dit moment nog niet voorhanden is.

Wat we het liefste doen bij Roosdom Tijhuis is woonomgevingen realiseren waar onze klanten gelukkig wonen, niet voor even maar voor héél lang!

Locatie van dit project

 
 
slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Zoek naar een project

Kaartweergave