RoosdomTijhuis Toggle menu

Nieuw-Vennep West, NIEUW VENNEP

 
 
3.000 tot 4.000 woningen
Start verkoop n.t.b.
Super duurzaam
Home / Aanbod / NIEUW VENNEP / Nieuw-Vennep West
 
 

Landschappelijk wonen in Nieuw-Vennep West

Tussen Getsewoud en Beinsdorp ligt een weids gebied van bijna 300 hectare. Nu is het nog voornamelijk boerenland, maar de grondeigenaren (waaronder Roosdom Tijhuis), landschapsontwerpers, architecten en de gemeente Haarlemmermeer werken aan plannen voor een veelbelovende nieuwe woonwijk op deze plek.

Het plan

Nieuw-Vennep West moet een groene landschappelijke wijk worden waar je het 'poldergevoel' ervaart. Zo komt er veel groen om te fietsen, wandelen en lekker buiten te zijn. Wat precies het bouwprogramma wordt, is op dit moment nog niet bekend. Er komen in elk geval woningen in de meest uiteenlopende types en prijsklassen, zowel koop als huur. Er komen huizen met een eigen tuin, en woningen met gezamenlijk groen, zoals een moestuin. Ook komen er appartementen in verschillende prijsklassen, vrijstaande woningen en voorzieningen die passen bij de nieuwe woonwijk. In het plangebied kunnen 3.000 tot 4.000 woningen gerealiseerd worden. Goede bereikbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten van het gebied.

De samenwerkende ontwikkelpartijen (AM Gebiedsontwikkeling, Verwelius, Ymere en Roosdom Tijhuis) willen graag een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van de grote behoefte aan woningen in Haarlemmermeer en omgeving. Nieuw-Vennep West is omsloten door de N207, de N205 (Drie Merenweg), de Noordelijke Randweg en de IJweg. Nieuw-Vennep West ligt bijna direct ten westen van de wijk Getsewoud en is een uitermate geschikte locatie voor een duurzame leefomgeving.

Een leefomgeving waar bewoners kunnen genieten van het polderlandschap. Een woonomgeving voor elk inkomen, voor starters, gezinnen en ouderen. Een toekomstbestendige woonwijk, waar rekening is gehouden met het veranderende klimaat en waar energie duurzaam wordt opgewekt. Een levendige woonwijk waar je vlak bij huis kunt werken en recreëren. Een moderne woonplek, waar duurzame mobiliteit ervoor zorgt dat je je makkelijk kunt bewegen. Een plek om te léven, waar je je thuis voelt. Of je nu in een sociale huurwoning woont of in een vrijstaande villa. Wonen aan het landschap voor iedereen.

Planning

De ontwikkeling van Nieuw-Vennep West staat nog relatief aan het begin. Samen met de gemeente is in 2021 een landschappelijk raamwerk vastgesteld. Dit raamwerk is de basis voor de verdere invulling van de woningbouwplannen en de stedenbouwkundige invulling. Als het plan af is waarin staat op welke plek de nieuwe woningen, voorzieningen, wegen, paden en groen komen, kan de gemeenteraad het Stedenbouwkundig Programma van Eisen vaststellen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen en de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de uitwerking. Vooralsnog wordt er gestuurd op een start bouw in 2026 / 2027.

Informatiemarkt: zaterdag 8 juni 2024
Tijdstip: van 11:00 tot 15:00 uur
Locatie: Harmonieplein (tussen de Harmoniekoepel en het Ontmoetingscentrum)
Adres: Harmonieplein 2, Nieuw-Vennep


Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming en de verkoop, zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze op dit moment nog niet voorhanden is.

Wat we het liefste doen bij Roosdom Tijhuis is woonomgevingen realiseren waar onze klanten gelukkig wonen, niet voor even maar voor héél lang!

Locatie van dit project

 
 
slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Zoek naar een project

Kaartweergave