Toggle menu

Parels aan het Groen, RIJSWIJK

 
 
17 woningen
start verkoop: woensdag 29 maart 2023
energieneutraal wonen
Home / Aanbod / RIJSWIJK / Parels aan het Groen
 
 
Het plangebied De Woningen Inschrijven Duurzaamheid Financiering Erfpacht Contact

Jouw thuis in een groene wijk

RijswijkBuiten, een moderne duurzame woonwijk voor de 21e eeuw. Met de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft, is het voorheen zo kenmerkende glastuinbouwgebied Sion en deels ’t Haantje getransformeerd tot een nieuw stadsdeel van Rijswijk. In 2013 werd de eerste paal geslagen en is gestart met de ontwikkeling van de wijk.

Verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd. Alle woningen, en zo ook de woningen in Parels aan het Groen, worden in lijn met de geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting, gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook de inrichting van het openbaar gebied is toekomstbestendig, met aandacht voor klimaatadaptatie, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en waterdoorlatendheid.

RijswijkBuiten

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van Parels in het Groen wordt in meerdere fasen gebouwd. Ten zuiden van Parels in het Groen worden in De Lanen fase 3 18 eengezinswoningen gebouwd. Verderop wordt gebouwd aan project De Entree, bestaande uit 2 appartementencomplexen van 7 etages: De Beuken en De Berken. Op de begane grond van De Berken komt een gezondheidscentrum bestaande uit onder andere een huisarts, fysiotherapie, verloskundige en apotheek. Naast appartementengebouw De Beuken is op dit moment de Tijdelijke school Parkrijk te vinden. Deze tijdelijke huisvesting blijft tot 2030 in gebruik als school en kinderopvang. Na 2030 wordt deze locatie herontwikkeld.

Ten noorden van Parels aan het Groen fase 1 verrijzen straks de tweede en derde fase van Parels aan het Groen. Hier komen naar verwachting meerdere woonblokken met waterwoningen en eengezinswoningen met maximaal twee tot drie bouwlagen. Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie aan de Laan van ’t Haantje en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk. In het eerste kwartaal van 2023 opent de Lidl supermarkt in woon-winkelcomplex De koploper haar deuren. In dit complex komen bovendien een aantal dagwinkels en een wijkontmoetingsplaats. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden. Ben je benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Parels in het Groen fase 1 worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk.

Bekijk de digitale projectenkaart

Duurzaam wonen in RijswijkBuiten

Deelmobiliteit in de wijk

Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk worden op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd. Op deze zogeheten Hely Hubs zijn deelauto’s en deel(bak)fietsen beschikbaar die door bewoners van Parkrijk kunnen worden gebruikt.

Deelmobiliteit draagt bij aan de besparing op milieu en energieverbruik én zorgt ervoor dat er een leefbare wijk ontstaat waar het goed wonen is. Er zijn in het nieuwe deel van Parkrijk minder parkeerplaatsen nodig en zijn er minder verkeersbewegingen in de wijk. Een andere kijk op mobiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Hier is het uitgangspunt om één parkeerplek per woning aan te leggen en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame deelauto’s en fietsen.

Bovengrondse waterafvoer

Het regenwater van de daken en wegen stroomt bovengronds af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen.

Locatie van dit project

 
 

Verkoop en informatie

Olsthoorn Makelaars Santiagosingel 1
2548 HN Den Haag
070-3084656 Website E-mail
Frisia Makelaars Javastraat 1A
2585 AA Den Haag
070-3420101 Website E-mail
 
 
slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Projecten in de buurt

Zoek naar een project

Kaartweergave