RoosdomTijhuis Toggle menu
Kersenweide plangebied.jpg

Kersenweide, ODIJK

 
 
1.200 woningen
Fase: in ontwikkeling
Groen en duurzaam
Home / Aanbod / ODIJK / Kersenweide
 
 

Kersenweide, een eigentijds dorp met een uitgesproken identiteit

Goed nieuws vanuit Odijk. In de komende jaren zal ten westen van Odijk de Odijkse kern uitgebreidt worden met 1.200 woningen. Uitgangspunt voor het bouwen is dat Odijk een dorp blijft waar mensen uit alle lagen van de bevolking een fijne plek hebben om te wonen.

Plangebied

Odijk is een charmant en groen dorp van waaruit veel wandelingen langs de Kromme Rijn te maken zijn. Het dorp telt ongeveer 5.750 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Bunnik. Het dorp ligt op fietsafstand van provinciehoofdstad Utrecht en het cultuurrijke Zeist en is omgeven door prachtige natuur. Hier ontmoet het rivierenlandschap de Utrechtse Heuvelrug. Fraaie landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn en de uiterwaarden langs de Lek: je vindt het allemaal nabij Odijk.

Het plangebied Kersenweide ligt westelijk van de huidige dorpskern Odijk tussen het Raaphofsebos, de Achterdijk, de N410 en sluit aan op de N229. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 60 hectare. Het biedt een ideale plek voor diegene die op zoek zijn naar een rustige en idyllische woonomgeving met behoudt van een actief dorpsleven zonder daarbij afgesneden te worden van stedelijke voorzieningen.

Wonen voor iedereen

Denkend aan Odijk-West zien wij een beeld ontstaan van een zich organisch ontwikkelend dorpse uitbreiding, waarin sociale, betaalbare en exclusieve woningen door elkaar zullen worden ontwikkeld. Kersenweide krijgt een eigentijds dorps karakter en wordt een duurzame wijk voor jong en oud, waar de fiets centraal staat. Het wordt een woonwijk voor iedereen, wat zorgt voor diversiteit en een fijne en levendige dynamiek!

Planning

De ontwikkeling van de locatie Kersenweide is niet alleen een Roosdom Tijhuis aangelegenheid. Naast de gemeente Bunnik werkt Roosdom Tijhuis samen met zes andere marktpartijen: Van Wanrooij Projectontwikkeling, Nijhuis Bouw, Ontwikkelcombinatie Odijk West/Heilijgers, Jansen Bouwontwikkeling, Bunnik Projekten & Bouw en BPD Ontwikkeling. Eind 2023 hebben vertegenwoordigers van de ontwikkelende marktpartijen de samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwe woonwijk Kersenweide ondertekend. Ook is het ontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht. Nadat het bestemmingsplan door de gemeenteraad is vastgesteld, worden de kavels voor de eerste 200-250 woningen bouwrijp gemaakt. Naar verwachting wordt hier in het vierde kwartaal van 2024 mee gestart.

Wat we het liefste doen bij Roosdom Tijhuis is woonomgevingen realiseren waar onze klanten gelukkig wonen, niet voor even maar voor héél lang!

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming. Zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze op dit moment nog niet voorhanden is.

Locatie van dit project

 
 
slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Zoek naar een project

Kaartweergave