RoosdomTijhuis Toggle menu
5100.jpg

Nieuw Boekhorst, VOORHOUT

 
 
1.200 tot 1.300 woningen
Start bouw: 2024
energieneutraal wonen
Home / Aanbod / VOORHOUT / Nieuw Boekhorst
 
 

Nieuwbouw in Voorhout

Nieuw Boekhorst is een geplande woningbouwlocatie aan de rand van Voorhout. De gebiedsvisie hiervoor is vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Teylingen. Nieuw Boekhorst is de naam van het projectgebied. Het is ongeveer 40 hectare groot en ligt tussen de Noordelijke Randweg, het spoor, de Beukenrode en de Boekenburglaan. De bedrijven Heijmans, Ballast Nedam Development, Blokhuis, Novaform en Roosdom Tijhuis / Syntrus Achmea Real Estate & Finance zijn gezamenlijk gestart met de uitwerking van een gebiedsvisie. De komende maanden wordt stap voor stap het gebied verder ontwikkeld. Hierbij is het belangrijk dat Nieuw Boekhorst straks goed aansluit bij het bestaande dorp.

Woonbuurten en type woningen

Nieuw Boekhorst krijgt vier woonbuurten met elk een eigen karakter en voor verschillende wooncategorie├źn: sociale huur & koop, bereikbare huur & koop, middeldure huur & koop en dure koop. In totaal passen er 1.200 tot 1.300 woningen in het plan: 30% sociaal, 20% bereikbaar, 30% middelduur en 20% duur. En ligt er een inspanningsverplichting om nog circa 50 woningen extra te onderzoeken in het bereikbare segment. Er komen eengezinswoningen, appartementen, twee-onder-een kappers, zelfbouwkavels en een enkele vrijstaande woning (4% van het totaal). In het plan wordt ook rekening gehouden met 1 hectare aan sportvelden, een basisschool en kleinschalige voorzieningen rond het haventje.

Groene openbare ruimte

Er komt in totaal 10,5 hectare groen in Nieuw Boekhorst. Dit groen loopt door het hele plangebied en het loopt logisch over in het al bestaande groen van Voorhout. Het vormt daarmee een belangrijk netwerk voor flora en fauna. Ook heeft het groen een belangrijke functie voor sport & bewegen, recreatie en ontmoeting.

In het plan zit ook 4,5 hectare water, dat bevaarbaar is. Vanuit Voorhout kun je met een boot tot aan Amsterdam en de Kaag komen. Verder komt er een nieuw passantenhaventje in de toekomstige buurtvaart van Nieuw Boekhorst, als gezellige ontmoetingsplek met bijvoorbeeld horeca en kleinschalige detailhandel.

Net buiten het plangebied, tussen de Leidsevaart, spoorlijn en de rand van het plangebied van Nieuw Boekhorst komt de Driehoek. Dit is een gebied van 6 hectare voor de zogenaamde ecologische hoofdstructuur, ofwel natuurcompensatiegebied. Hier kan ook een zelfoogst-tuin komen. Deze 6 hectare komen bovenop de 10,5 hectare groen die al deel uitmaken van het plan.

┬╗Lees meer over de aantrekkelijkheid van het plangebied Nieuw BoekhorstBlijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief. Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming, zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze op dit moment nog niet voorhanden is.

Locatie van dit project

slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Zoek naar een project

Kaartweergave