Toggle menu
descheg2.jpg

Zuyderhoven, AMSTELVEEN

 
 
Ca. 800 woningen
Start verkoop 4e kwartaal 2023
Groen en duurzaam
Home / Aanbod / AMSTELVEEN / Zuyderhoven
 
 

Amstelveen krijgt compleet nieuwe woonwijk

In het gebied tussen de Legmeerdijk en de Noordammerweg ten zuiden van Westwijk in Amstelveen gaan BPD, Syntrus Achmea en Roosdom Tijhuis circa 800 huur- en koopwoningen in diverse types en prijsklassen ontwikkelen. De Amstelveense nieuwbouwwijk krijgt de naam Zuyderhoven. Naar verwachting start de verkoop van de eerste woningen in het vierde kwartaal van 2023.

In de nieuwe woonwijk "Zuyderhoven", ten zuiden van Westwijk, komt een mix van charmante rijwoningen, elegante twee-onder-een-kapwoningen en karakteristieke vrijstaande villa's in modern-klassieke stijl. De uitbreidingswijk wordt verdeeld in 4 buurten met een eigen unieke en ontspannen sfeer. Hier wisselen groene, autoluwe hofjes en speelplekken elkaar af. Brede straten, voetgangersbruggen en grachtjes zorgen voor onderlinge verbinding. Hier proost je op het leven met familie en vrienden. Kortom, rijkelijk wonen bij de stad tussen het water en het groen.

In de nieuwbouwwijk Zuyderhoven komen:

  • Circa 550 ééngezinswoningen (verschillende afmetingen in zowel huur als koop)
  • Circa 150 twee-onder-één-kapwoningen (verschillende afmetingen in de koop)
  • Circa 50 vrijstaande woningen (in kaveluitgifte en projectmatig in de koop)
  • Circa 50 appartementen (in de huur)

Het doel is om een bijzonder woonmilieu te creëren met een Amstelveense identiteit. De nieuwbouwwijk Zuyderhoven West zal een energiezuinige en duurzame wijk voor met name doorstromers worden, met oog voor biodiversiteit en geluidwering. Rond de woningen komt ruimte voor groen, water en speelgelegenheden. Tevens is er in dit deelgebied een basisschool met gymzaal en kinderopvang voorzien. De wijk wordt klimaat adaptief ingericht met een watersingel in het midden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief en de pagina Nieuwbouw Amstelveen te volgen op Facebook.

Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming, zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website, de Facebookpagina en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze nog niet voorhanden is.

» Meer informatie over de nieuwbouwwijk Zuyderhoven is te vinden op Nieuwbouw Amstelveen | Zuyderhoven

Locatie van dit project

 
 
slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Projecten in de buurt

Zoek naar een project

Kaartweergave