Parels in het groen en aan het water
Goed nieuws in Rijswijk. Na de succesvolle verkoop van het nieuwbouwproject Hoflanen in RijswijkBuiten is Roosdom Tijhuis in verkoop gegaan met 25 woningen in het plan Parels aan het Groen.
Het aanbod bestaat uit:
Fase I
Fase II
Deze 25 duurzame woningen worden zeer compleet opgeleverd:
- Inclusief keukencheque
- Inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk
- Inclusief zonnepanelen
- Inclusief bodemwarmtepomp (gasloos wonen)
- Inclusief triple glas in de complete woning (exclusief eventueel vierpansdakraam)
- Inclusief vloerverwarming en -koeling op de begane grond en de eerste verdieping
- Natuurinclusief wonen! Meerdere woningen krijgen een nestkast in de gevel
- Energieneutrale woningen, klaar voor de toekomst! Dus nóg zuiniger dan de BENG-normering uit het bouwbesluit
- Erfpacht mogelijk
Eengezinswoningen - Pracht & Praal
- Inclusief houten bergingen met sedum(groene) daken in de achtertuin
- Een deel van het hemelwaterafvoer wordt geborgen op eigen kavel
- De voortuinen worden mee aangelegd. Je kan zelf kiezen uit een type voortuin tijdens de gesprekken met onze kopersbegeleiding
Waterwoningen - Parels aan het Water
- Inclusief prachtige vlonder van circa 22 m² op het zuidwesten en aan het water
- Inclusief parkeerplaats op eigen terrein
- Inclusief gedeeltelijk sedumdak
- Optioneel is een bad- en slaapkamer op de begane grond mogelijk
Meer leencapaciteit vanaf 1 januari 2024
Vanaf 1 januari 2024 zijn de leennormen voor het hypothecair krediet op een aantal punten gewijzigd. Dat houdt onder andere in dat je voor de aankoop van een nieuwbouwwoning méér mag lenen. De extra leencapaciteit voor de woningen in Parels aan het Groen bedraagt maar liefst € 40.000,-. Dit is goed nieuws voor als je interesse hebt in één van de beschikbare woningen in het nieuwbouwplan Parels aan het Groen.
Energielabel is bepalend bij hypotheekverstrekkingen
Één van de wijzigingen is dat vanaf 1 januari 2024 het energielabel van je woning leidend is bij de hypotheekverstrekking. Hoe beter het energielabel is, hoe meer leenruimte je kunt krijgen. De woningen in Parels aan het Groen zijn voorzien van triple glas, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Mede hierdoor zijn de woningen energieneutraal en hebben een voorlopig energielabel van minimaal A++++. Aanvullende meerwerkopties kunnen invloed hebben op het energielabel van de basiswoning.
Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige ontwikkeling, schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief en volg 'Nieuwbouw Rijswijk' op Facebook.
Jouw thuis in een groene wijk
RijswijkBuiten, een moderne duurzame woonwijk voor de 21e eeuw. Met de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft, is het voorheen zo kenmerkende glastuinbouwgebied Sion en deels ’t Haantje getransformeerd tot een nieuw stadsdeel van Rijswijk. In 2013 werd de eerste paal geslagen en is gestart met de ontwikkeling van de wijk.
Verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd. Alle woningen, en zo ook de woningen in Parels aan het Groen, worden in lijn met de geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting, gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook de inrichting van het openbaar gebied is toekomstbestendig, met aandacht voor klimaatadaptatie, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en waterdoorlatendheid.
RijswijkBuiten
RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van Parels in het Groen & aan het Water wordt in meerdere fasen gebouwd. Ten zuiden van Parels in het Groen & aan het water worden in De Lanen fase 3 18 eengezinswoningen gebouwd. Verderop wordt gebouwd aan project De Entree, bestaande uit 2 appartementencomplexen van 7 etages: De Beuken en De Berken. Op de begane grond van De Berken komt een gezondheidscentrum bestaande uit onder andere een huisarts, fysiotherapie, verloskundige en apotheek. Naast appartementengebouw De Beuken is op dit moment de Tijdelijke school Parkrijk te vinden. Deze tijdelijke huisvesting blijft tot 2030 in gebruik als school en kinderopvang. Na 2030 wordt deze locatie herontwikkeld.
Ten noorden van Parels aan het Groen (fase 1) verrijzen straks de tweede en derde fase van Parels aan het Groen. Hier komen naar verwachting meerdere woonblokken met waterwoningen en eengezinswoningen met maximaal twee tot drie bouwlagen. Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie aan de Laan van ’t Haantje en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk. In het eerste kwartaal van 2023 opent de Lidl supermarkt in woon-winkelcomplex De koploper haar deuren. In dit complex komen bovendien een aantal dagwinkels en een wijkontmoetingsplaats. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden.
Ben je benieuwd waar de voorzieningen in RijswijkBuiten te vinden zijn? En welke (toekomstige) projecten en voorzieningen er in de buurt van Parels in het Groen (fase 1) en Parels aan het Water (fase 2) worden gebouwd, of zijn gerealiseerd. In de digitale projectenkaart vind je meer informatie over de diverse ontwikkelingen in de wijk.
Bekijk de digitale projectenkaartBekijk de gebiedswebsite RijswijkBuitenParels aan het Water
Duurzaam wonen in RijswijkBuiten
Deelmobiliteit in de wijk
Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk worden op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd. Op deze zogeheten Hely Hubs zijn deelauto’s en deel(bak)fietsen beschikbaar die door bewoners van Parkrijk kunnen worden gebruikt.
Deelmobiliteit draagt bij aan de besparing op milieu en energieverbruik én zorgt ervoor dat er een leefbare wijk ontstaat waar het goed wonen is. Er zijn in het nieuwe deel van Parkrijk minder parkeerplaatsen nodig en zijn er minder verkeersbewegingen in de wijk. Een andere kijk op mobiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Hier is het uitgangspunt om één parkeerplek per woning aan te leggen en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame deelauto’s en fietsen.
Bovengrondse waterafvoer
Het regenwater van de daken en wegen stroomt bovengronds af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen.
Verkoop = gestart
De definitieve verkoop van dit fraaie nieuwbouwplan is gestart. Alle verkoopdocumentatie (downloads) en de definitieve prijzen vind je hier online op deze projectwebsite. Tevens is de brochure en de prijslijst tijdens kantooruren af te halen bij de verkopende makelaars.
Online inschrijven
Heb jij interesse in één van de woningen? Inschrijven hiervoor kan online met behulp van de button "digitaal inschrijven" welke hieronder op deze projectwebsite te vinden is of neem contact op met één van de verkopende makelaars en kijk samen naar de beschikbare mogelijkheden.
Op en top duurzaam
BENG! ENERGIENEUTRAAL WONEN
Wij kunnen ook ons steentje bijdragen aan een beter klimaat. In dit project is er daarom voor gekozen om alle woningen energieneutraal te bouwen!
BENG is de afkorting voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. De BENG-eisen garanderen jou als (toekomstig) bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort en niet onbelangrijk een lagere energierekening. Het mooie is dat de woningen van Roosdom Tijhuis in dit plan nóg energiezuiniger zijn dan vereist is in het bouwbesluit. Ze zijn energieneutraal op gebouwniveau door onder andere het standaard toepassen van zonnepanelen op de woningen. Het betekent dat je zelf energie kunt opwekken voor warmte en elektriciteit.
Waarom BENG? We gaan in Nederland langzaam over naar duurzame energievoorziening. Per 1 januari 2021 heeft de bekende EPC-eis (Energie Prestatie Coefficient) plaatsgemaakt voor BENG; de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. BENG is gebaseerd op een driestappenstrategie (Trias Energetica) om een energiezuinig woningontwerp te maken. De energieprestatie van een gebouw moet vanaf 1 januari 2021 voldoen aan BENG 1, 2 en 3, ieder "BENG getal" meet een vereiste, namelijk:
BENG 1 = Energiebehoefte: een eis voor een optimale kwaliteit van de buitenkant van een gebouw (gebouwschil), om de energiebehoefte te beperken.
BENG 2 = Primair fossiel energiegebruik: de resterende energiebehoefte van een woning moet zo efficiënt mogelijk worden opgewekt.
BENG 3 = Aandeel hernieuwbare energie: de energievraag van de woning moet zoveel mogelijk bestaan uit hernieuwbare energie (afkomstig uit zon, biomassa, buitenlucht en bodem).
De uitkomst van de BENG 2 normering, oftewel de hoeveelheid energie die je verbruikt, kan worden verlaagd door bijvoorbeeld het plaatsen van extra zonnepanelen. In dit project is ervoor gekozen om die zonnepanelen al standaard toe te passen, waardoor de BENG 2 norm uitkomt op 0! Oftewel alle gebouw(woning) gebonden-energie die verbruikt wordt is volledig duurzaam opgewekt. We doen dus nóg een schepje bovenop de wettelijke vereisten, een win-win voor het duurzaamheidsniveau én jij hebt een lagere energierekening!
Daarnaast heb je bij een BENG- woning dus het genot van een energiezuinig ontworpen woning, dit wordt gemeten en getoetst aan de BENG 1-eis. En de BENG 3- eis garandeert jou dat minimaal de helft van de opgewekte energie duurzaam wordt opgewekt.
Met een energie neutrale BENG-woning draag jij een steentje bij aan een beter klimaat en profiteer je ook nog eens van lagere energielasten, extra financieringsmogelijkheden én rentekorting!
Gasloos & bodemwarmtepomp
Deze nieuwbouwwoningen zijn volledig gasloos. Dat betekent dat er geen gasaansluitingen zijn en dat je bijvoorbeeld elektrisch kookt. Gasloos wonen is beter voor het milieu en bespaart fossiele brandstoffen. Je bent niet afhankelijk van schommelende gasprijzen en belastingen op gas. Hiervoor maakt de CV-ketel plaats voor een milieuvriendelijk alternatief: een warmtepomp. Maar wat doet een warmtepomp nou precies? Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van jouw woning en het tapwater. Roosdom Tijhuis maakt voor haar woningen in het nieuwbouwplan Park-As gebruik van een bodemwarmtepomp, bekijk deze video voor een heldere toelichting. In combinatie met het Triple HR+++ glas profiteer je van een zeer comfortabel binnenklimaat en lage woon- en energielasten.
Zonnepanelen
De zon helpt een handje om jouw woning nog energiezuiniger te maken. Er komen standaard zonnepanelen op jouw toekomstige woning, zoveel als nodig is om de BENG2 norm op 0 te laten sluiten. Hierdoor is de woning (op gebouwniveau) energieneutraal. Jouw gebruikersgebonden energie wordt niet opgewekt door de zonnepanelen, je kunt ervoor kiezen om hiervoor nog extra maatregelen te treffen in overleg met onze kopersbegeleiders.
Financiële voordelen
Vanwege alle duurzame en energiebesparende toepassingen in deze woningen profiteer je van lagere woonlasten. Hierdoor ontvang je een aantrekkelijke korting op jouw hypotheekrente bij sommige geldverstrekkers. Daarnaast zijn vanaf 1 januari 2024 de leennormen voor het hypothecair krediet gewijzigd. Lees meer over de leennormen en hoe de Rabobank energiezuinig en duurzaam wonen stimuleert, onder het tabblad 'financiering' of informeer hierover bij jouw hypotheekverstrekker.
Duurzaam wonen in RijswijkBuiten
Deelmobiliteit in de wijk
Als onderdeel van de nieuwe woonbuurt Parkrijk worden op een aantal centrale plekken in Parkrijk 8 tot 11 mobiliteitspunten gerealiseerd. Op deze zogeheten Hely Hubs zijn deelauto’s en deel(bak)fietsen beschikbaar die door bewoners van Parkrijk kunnen worden gebruikt.
Deelmobiliteit draagt bij aan de besparing op milieu en energieverbruik én zorgt ervoor dat er een leefbare wijk ontstaat waar het goed wonen is. Er zijn in het nieuwe deel van Parkrijk minder parkeerplaatsen nodig en zijn er minder verkeersbewegingen in de wijk. Een andere kijk op mobiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Hier is het uitgangspunt om één parkeerplek per woning aan te leggen en 0,3 voor bezoekersparkeren. Als alternatief voor de (tweede) particuliere auto kunnen bewoners gebruik maken van duurzame deelauto’s en fietsen.
Bovengrondse waterafvoer
Het regenwater van de daken en wegen stroomt bovengronds af naar speciale goten, die het laagste punt vormen in het wegprofiel. Vervolgens zorgen de watergangen en de speciaal ingerichte openbare groenstroken voor de (tijdelijke) opvang van het water en een (vertraagde) afvoer naar het Wilhelminapark. Hierdoor kan regenwater versneld worden afgevoerd naar omliggende waterpartijen en wordt schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur voorkomen.
Rabobank helpt je bij de financiële check
De financiering is een belangrijk onderdeel bij de koop van een nieuwe woning. Heb je interesse in een woning in het nieuwbouwplan Parels aan het Groen in Rijswijk? Dan ontvangen wij graag jouw financiële check zodra de verkoop is gestart. De Rabobank biedt de mogelijkheid dit eenvoudig te regelen.
Hoe werkt het?
De financiële check kan in jouw voordeel werken! Zijn er bij het toewijzen van de woningen meerdere kandidaten voor één bouwnummer, dan kijken we samen met de verkopende makelaars of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Jij kunt ons dit laten weten door een gewaarmerkte brief van jouw hypotheekverstrekker of financieel adviseur te versturen bij de inschrijving. Je kunt de financiële check gemakkelijk laten uitvoeren door een financieel adviseur van de Rabobank. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
De financieel adviseurs nieuwbouw van de Rabobank zijn nauw betrokken bij het project Parels aan het Groen in Rijswijk. Zij gaan graag met jou in gesprek over jouw woonwensen en plannen voor een nieuwe woning in Rijswijk. Met de kennis en betrokkenheid bij het project bespreken zij met jou de financiële mogelijkheden, zodat jij weloverwogen een keuze kunt maken.
Jouw droomwoning in Rijswijk financieren
Zie jij jezelf al wonen op deze unieke plek in Rijswijk? Dan is het handig te weten wat belangrijk is bij de aankoop van een nieuwbouwwoning, welke kosten ermee gemoeid zijn en wat er financieel mogelijk is. Is het mogelijk die droom waar te maken? De adviseurs van Rabobank kijken tijdens een gratis oriëntatiegesprek samen met jou naar je financiële mogelijkheden. Zo weet je snel waar je aan toe bent. De financieel adviseurs nieuwbouw van Rabobank, Jerney Gangadajelen en haar collega's zijn nauw betrokken bij het project Parels aan het Groen. Ze gaan graag met jou in gesprek over jouw woonwensen en plannen voor een nieuwe woning in Rijswijk. Alle informatie over de hypotheken van de Rabobank vind je op deze webpagina en over nieuwbouw op deze webpagina.
De voordelen van een nieuwbouwhypotheek bij Rabobank:
- De getekende hypotheekofferte is 18 maanden geldig bij plusvoorwaarden *
- Heb je een betaalpakket bij Rabobank dan krijg je extra korting op de rente *
- Bij nieuwbouw ontvang je standaard een extra duurzaamheidskorting op de rente *
- Vanwege het duurzame karakter van dit project is er mogelijk extra leencapaciteit beschikbaar voor duurzame toepassingen
- Er wordt een groenverklaring aangevraagd, waardoor de Groenhypotheek mogelijk is met extra rentekorting *
- Je krijgt het bouwdepot (2 jaar) in eigen beheer en kunt hieruit zelf de rekeningen betalen. De rente die je betaalt is gelijk aan de rente die je ontvangt over je bouwdepot *
- De Rabobank kent ruime overbruggingsmogelijkheden, zowel voor de looptijd als voor de marktwaarde *
Meer leencapaciteit vanaf 1 januari 2024
Vanaf 1 januari 2024 zijn de leennormen voor het hypothecair krediet op een aantal punten gewijzigd. Dat houdt onder andere in dat je voor de aankoop van een nieuwbouwwoning méér mag lenen. De extra leencapaciteit kan oplopen van € 20.000,- tot zelfs € 50.000,-. Dit is goed nieuws voor als je interesse hebt in één van de beschikbare woningen in het nieuwbouwplan Parels aan het Groen (fase 2)
Energielabel is bepalend bij hypotheekverstrekkingen
Één van de wijzigingen is dat vanaf 1 januari 2024 het energielabel van je woning leidend is bij de hypotheekverstrekking. Hoe beter het energielabel is, hoe meer leenruimte je kunt krijgen. De woningen in Parels aan het Groen zijn voorzien van triple glas, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Mede hierdoor zijn de woningen energieneutraal en hebben een voorlopig energielabel van A++++. Dit betekent een extra leenruimte van € 40.000,-. Aanvullende meerwerkopties kunnen invloed hebben op het energielabel van de basiswoning.
Ben je alleenstaand?
Om de groep alleenstaanden in Nederland iets meer financiële ruimte te bieden bij het kopen van een woning wijzigt er vanaf het 2024 meer. Als je alleenstaand bent en minimaal € 28.000,- per jaar verdient, kan je € 16.000,- extra lenen. Dat maakt het voor deze groep makkelijker om een woning te kopen.
Energiezuinig en duurzaam wonen
De Rabobank stimuleert energiezuinig en duurzaam wonen. En dat beloont de Rabobank. Koop je een milieuvriendelijke en duurzame woning in project Parels aan het Groen? Dan krijg jij een extra duurzaamheidskorting. Bekijk meer informatie op de website van de Rabobank om de voorwaarden te bekijken.
Groenverklaring
Indien je gebruik wilt maken van de extra leencapaciteit en rentekortingen dan wordt er een zogenoemde groenverklaring aangemaakt voor jouw woning in het project Parels aan het Groen. Deze verklaring is onder andere bestemd voor nieuwbouwprojecten die buitengewoon energiezuinig zijn. Zie voor meer informatie: de Rabobank Groenhypotheek
Groendepot
Koop je een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning in "Parels aan het Groen"? Met het Rabo Groendepot heb je de mogelijkheid om aanvullende energiezuinige investeringen mee te financieren. Het Rabo Groendepot is een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Je hebt 2 jaar een rekening tot je beschikking waar je jouw duurzame verbouwing mee kunt betalen. Zolang je het geld niet gebruikt, ontvang je hierover een rentevergoeding die gelijk is aan de afgesproken hypotheekrente. Ga voor meer informatie naar Rabo Groendepot
Neem contact op met één van de Rabobank adviseurs
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Maak dan snel een afspraak voor een financiële check via de button hieronder. Dit eerste gesprek is vrijblijvend en geeft je snel inzicht in wat er financieel mogelijk is.
Plan hier je financiële check bij Rabobank
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in Rijswijk door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief en de pagina Nieuwbouw Rijswijk te volgen op Facebook.
Verkoop en informatie
Wil je persoonlijk contact over nieuwbouwplan Parels aan het Groen? Neem dan contact op met één van onderstaande verkopende makelaars.
Volg dit project via de nieuwsbrief
Je ontvangt dan steeds de laatste ontwikkelingen in jouw mailbox.
Volg dit project via Facebook
Volg Parels aan het Groen op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en updates.
Volg via Facebook